Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi sekä sisällön ja mainosten kohdentamiseen. Lue lisää tietosuojastamme

Tutustu tiimiin

Työllistämme satoja myyntineuvottelijoita ja muuta henkilökuntaa yhteensä 13 eri paikkakunnalla ympäri Suomen.
Alta voit lukea, mitä eri yksiköissämme työskentelevät Enialaiset itse kertovat työstään – ja toisistaan.

Nikita Sharay

Toimistopäällikkö

Aloitin Enialla työt 2015 valmistuttuani putkimieheksi. Ajattelin ensin, että teen tätä puhelinmyyntiä kunnes löydän oman alan hommia. Ei kuitenkaan mennyt kuin pari kuukautta, ennen kuin aloin huomata että tämähän on erittäin mieluisaa. Ennenkaikkea palkkapäivänä tuntui mahtavalta olla Enialainen!

Armeijaan lähdin 1/16, en malttanut olla kun puoli vuotta. Halusin päästä takaisin toimistolle myynnin pariin ja nauttimaan työkavereiden seurasta. Työporukka ja -ilmapiiri toimistolla on ihan huippu. Tänne sopii ihan kaikenikäiset ja -tyyppiset ihmiset.
Meillä vastaanotetaan uudet myyjät aina lämmöllä. Työkaverit ja esimiehet pitävät huolen siitä, että työpaikalla viihtyy, oppii ja kehittyy.

Näen Enialla valtavia mahdollisuuksia edetä uralla. Täällä palkitaan onnistumisista, ahkerasta työnteosta ja halusta oppia uutta. Oman urani aika olen saavuttanut paljon. Kävin merkonomintutkinnon oppisopimuksella, mikä sytytti kipinän jatko-opintoihin. Hain Elisalla vuosittain järjestettävään myynninammattitutkintoon (MYAT). Pääsin sinne kesällä 2018, olin jo tähän mennessä saanut vastuumyyjän paikan toimistolta. Tehtäväni vastuumyyjänä on auttaa esimiehiä ja kollegoita erilaisissa työtehtävissä. 2019 keväällä yksi pitkäaikaisimmista tavoitteistani toteutui, pääsin Enian esimiesharjoitteluun. Toivottavasti joku päivä minut löytää jostain päin Suomea toimistopäälikön tehtävistä.

Tarja Hyppönen

Myyntineuvottelija - Kuopio

Enialla aloitin lokakuussa 2018 vaihdettuani alaa yli 20 vuoden hoitotyökokemuksen jälkeen. Tuli tarve muutokselle ja koin, että nyt on viimeiset hetket vaihtaa alaa jos vielä meinaa. Ihan nollasta lähdin liikkeelle ja alku olikin melkoisen hatara. Kontaktin saaminen asiakkaisiin kuitenkin sujui luontevasti alusta asti. Parasta on ollut huomata, että minäkin pystyn oppimaan paljon uutta, haastamaan itseäni ja löytämään jatkuvasti uutta rohkeutta. Uuteen heittäytyminen on aina mahdollisuus. Elämässä ei pidä urautua liikaa yhteen ja samaan.

Töihin on mukava tulla joka aamu, päivät on rytmitetty järkevästi ja koko työyhteisö on laidasta laitaan mukavaa porukkaa. Vaikka suurin osa työkavereista on minua huomattavasti nuorempia, vastaanotto on ollut positiivista ja keneltä vaan on voinut kysyä neuvoa. Myös esimiestyö on sujuvaa, aina kannustetaan ja tsempataan, tämä on erittäin tärkeä puoli.

Tulevaisuus näyttää valoisalta, eikä sitä koskaan tiedä mitä ovia tämä työ aukaisee. Haluan kehittyä myyjänä koko ajan eteenpäin ja opittavaa myyntityössä riittääkin aina. Tämä työ on mielestäni mainio reitti opiskelijoille, alanvaihtajille tai oikeastaan kenelle tahansa ikään katsomatta. Tietysti työmoraali pitää olla hyvä ja löytyä halua uuden oppimiseen. Tässä tiimissä on hyvä työskennellä!

Aleksi Kaipainen

Toimistopäällikkö - Jyväskylä

Oma tarinani Enialla alkoi syksyllä 2012, kun 16-vuotiaana merkonomiopiskelijana sain työharjoittelupaikan toimistoassistenttina Kuopion toimistolla. Jo parin viikon kuluttua esimieheni innostivat minua myös kokeilemaan oikeita asiakaskontakteja puhelimessa, ja tältä polulta ei ole ollut paluuta. Jatkoin opiskelujeni ohessa osa-aikaisena myyntineuvottelijana aina vuoden 2014 kevääseen saakka, jolloin valmistuin merkonomiksi.

Tarkoitukseni oli valmistumiseni jälkeen ensisijaisesti jatkaa opiskeluja, mutta työ vei mukanaan ja muutama vuosi vierähtikin opetellessa myynnin salaisuuksia, eikä valmistumisen jälkeen kouluun lähteminen enää innostanutkaan. Varusmiespalveluksen käytyäni työuran jatkaminen Enialla oli itsestään selvää, ja vastuumyyjän roolin sekä esimiesharjoitteluohjelmaan pääsemisen jälkeen avautui nykyinen tehtävä Jyväskylän toimipisteen toimistopäällikkönä. Urheilussa kuten yhtälailla myyntityössä, oikealla asenteella sekä kovalla halulla tehdä töitä ja kehittyä, meistä jokainen voi menestyä. Enian porukassa itse olen kehittynyt eniten elämässäni.

En ole katunut hetkeäkään päätöstä jäädä myynnin maailmaan Enialle. Yrityksen hyvien koulutusmahdollisuuksien vuoksi voin sanoa, että pelkät koulupaperit eivät ole edellytys etenemiselle omalla uralla. Yhtiössämme parasta onkin innostava työporukka ihan myyjätasosta ylimpään johtoryhmään saakka, ja vaikka työmme myyntialalla onkin tulospainotteista, niin aina hyvällä fiiliksellä mennään ja kannustetaan toisia parempiin suorituksiin pilke silmäkulmassa.

Topias Leino

Yksikön päällikkö - Lappeenranta

Oma taipaleeni Enialla alkoi lokakuussa 2013. Etsin töitä opintojen ohelle, ja Enialta tarjottiin mahdollisuutta työskennellä osa-aikaisena myyntineuvottelijana. Myyntihenkiselle nuorelle miehelle tämä vaikutti loistavalta työpaikalta, ja sellaiseksi se osoittautuikin. Kipinä myyntiin syttyi nopeasti, ja tästä ei enää ollutkaan paluuta entiseen. Etenin myyjästä vuorovastaavaksi, ja vuonna 2017 pääsin Enian esimiesharjoitteluohjelmaan, minkä kautta tehtävä Kouvolan toimipisteen toimistopäällikkönä avautui. Muutaman mutkan jälkeen olen palannut kotikonnuilleni Lappeenrantaan, jossa toimin yksikönpäällikkönä.

Enian parhaina puolina olen aina pitänyt loistavaa työilmapiiriä sekä työporukkaa. Toimenkuvasta riippumatta minulla on ollut aina maan parhaat työkaverit rinnallani, ja tästä syystä olen viihtynyt täällä äärimmäisen hyvin. Tällaisesta porukasta on helppo ammentaa energiaa joka päivä. Enia tarjoaa loistavat puitteet kehittyä myynnin ammattilaiseksi sekä mahdollisuuden edetä työuralla lähtökohdista riippumatta. Täällä oikealla asenteella ja kovalla halulla pääsee pitkälle.

Täällä työskennellessä oppii jatkuvasti uutta, yksikään päivä ei ole samanlainen, ja tämä pitääkin homman edelleen mielenkiintoisena. Enialla olen päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani ihmisenä ja kasvamaan rautaiseksi myynnin ammattilaiseksi. Tällaisessa ympäristössä ja porukassa toimiminen on todellinen etuoikeus, jota osaa arvostaa.

Heidi Siponen

Yksikön päällikkö - Myynnin tukitoimet

Aloitin Enialla puhelinmyyjänä vuonna 2008. Mielikuvani puhelinmyynnistä ja puhelinmyyntifirmoista eivät olleet kovinkaan ruusuisia, joten ajatuksenani oli vaihtaa työpaikkaa heti kun mahdollista. Tuosta on kuitenkin kulunut jo yli kymmenen vuotta, eikä ennakkoluulojen hälvettyä ole ollut tarvetta haikailla muualle.

Vuosiin on mahtunut monenlaista. Siirryin ensin myyntityöstä toimistosihteerin tehtäviin ja myöhemmin esimieheksi yhteen kolmesta aluemyyntisihteeritiimistä. Tällä hetkellä toimin yksikön päällikkönä myynnin tukitoimet -yksikössä. Tukitoimien tehtävänä on varmistaa myynnin laadukkuus, huolehtia että myyjien tekemät kaupat syötetään tilausjärjestelmiin oikein ja ajallaan, sekä tarvittaessa tukea asiakkaita tuotteiden käyttöönotossa. Työ on hektistä ja vaatii toisinaan venymistä, mutta vastavuoroisesti myös firman puolelta ollaan valmiita joustamaan, mikä onkin yksi Enian parhaita puolia.

Joustavuuden lisäksi Eniassa parasta on se, että kuka vain voi edetä urallaan, jos vain asenne on kohdillaan. Koulutuksella tai aiemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, jos tahtoa uuden oppimiseen löytyy. Vuosien varrella on ollut hienoa nähdä monen työelämää aloittelevan nuoren kehittyvän ja etenevän kohti vastuullisempia tehtäviä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta Enialla kaikki todella on itsestä kiinni.

Joona Asumaniemi

Ryhmäpäällikkö - Myynnin tukitoimet

Aloitin Enialla osa-aikaisena myyjänä vuonna 2007, merkonomiopintojeni ohessa työskennellen. Hain töihin Enialle sillä halusin saada kokemusta myyntityöstä, eikä mennyt aikaakaan kun jo päätin suorittaa jäljellä olevat opintoni loppuun oppisopimuksella. Valmistuinkin töiden ohella merkonomiksi ja myöhemmin syksyllä 2015 aloitin Enialla jälleen oppisopimuksen, tällä kertaa johtamisen erityisammattitutkinnon.

Enialla työskennellessäni olen saanut osallistua monenlaisiin projekteihin ja työtehtäviin. Vuosien varrella olen työskennellyt muun muassa myyjänä ja laadunvalvojana. Nykyisin toimin ryhmäpäällikkönä Enian myynnin tukitoimissa, vastuualueellani on myynnin laatu. Me Enialaiset välitämme asiakkaistamme ja haluamme että jokainen asiakaskohtaaminen on laadukas.