Tutustu tiimiin

Työllistämme satoja myyntineuvottelijoita ja muuta henkilökuntaa yhteensä 13 eri paikkakunnalla ympäri Suomen.
Alta voit lukea, mitä eri yksiköissämme työskentelevät Enialaiset itse kertovat työstään – ja toisistaan.

Niko Montonen

Myyntineuvottelija

Olen työskennellyt Enialla alkuvuodesta 2011 lähtien. Alun perin olen ammatiltani puuseppä, mutta muuttaessani Kuopioon ei oman alan töitä ollut tarjolla, joten hain töihin Enialle. Ajatuksena oli että teen myyntitöitä kunnes löydän töitä omalta alaltani, mutta huomasin pian että ennakkoluuloistani huolimatta viihdyin töissä hyvin, minkä lisäksi tuloni olivat suuremmat kuin aiemmassa ammatissani, vaikka tein myös aiempaa lyhyempää työpäivää.

Itse aloitin Enialla Saunalahden puhelin- ja internetliittymien myynnissä, jonka jälkeen olen siirtynyt myymään Elisa Viihde palvelua. Enia tarjosi minulle myös mahdollisuuden suorittaa merkonomin tutkinnon oppisopimuksella, mihin tartuin mielelläni. Opiskelu onnistui hyvin töiden lomassa, vaatien vain muutaman lähiopiskelupäivän kuukaudessa.

Viihdyn hyvin nuorekkaassa ja rennossa työyhteisössämme ja työ on palkitsevaa ja tarjoaa haasteita, joten paluuta puusepän hommiin ole tarvinnut ajatella.

Marjukka Kankainen

Tarkistussoittaja

Tulin Enialle kesätöihin vuonna 2012 aikomuksenani tehdä töitä vain kesän ajan mutta toisin kävi, sillä kesän päätyttyä minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa töitä myös opintojeni ohessa.

Ensimmäiset vuodet tein myyntineuvottelijan töitä osa-aikaisesti lukion ohella ja vaikka pitkät päivät tuntuivatkin ajoittain raskaalta, niin palkkapäivänä muistin taas miksi jaksoin käydä myös töissä. Nykyään työskentelen Enialla tarkistussoittajana ja työnkuvaani kuuluu mm. Enian kautta myytyjen tuotteiden käytössä neuvominen sekä asiakkaiden kysymyksiin vastaaminen - eli sen varmistaminen, että asiakkaat saavat ongelmitta käyttöön myymämme tuotteet. Työ on juuri sopivan haastavaa ja olen oppinut siinä paljon uutta – ja vaikka vieläkään ei ole valmista, niin minulla on kova halu kehittyä omassa työssäni.

Kesätyönä alkanut työsuhteeni onkin nyt jatkunut jo useampia vuosia ja kovasti olen tykännyt Eniasta työpaikkana. Työ sopii mielestäni kaiken ikäisille ja työporukkamme on aivan huippu. Olen saanut työssäni paljon uusia ystäviä, mikä myös on iso syy siihen että viihdyn työssäni niin hyvin.

Heidi Siponen

Aluemyyntisihteeri, tiiminvetäjä

Aloitin Enialla puhelinmyyjänä vuonna 2008. Mielikuvani puhelinmyynnistä ja puhelinmyyntifirmoista eivät olleet kovinkaan ruusuisia, joten ajatuksenani oli vaihtaa työpaikkaa heti kun mahdollista. Tuosta on kuitenkin kulunut jo yli kahdeksan vuotta, eikä ennakkoluulojen hälvettyä ole ollut tarvetta haikailla muualle.

Vuosiin on mahtunut monenlaista. Siirryin ensin myyntityöstä toimistosihteerin tehtäviin ja myöhemmin esimieheksi yhteen kolmesta aluemyyntisihteeritiimistä. Tällä hetkellä vastuullani on koko Enian aluemyyntisihteeriorganisaatio. Käytännössä vastaan siitä, että Enian myyjien tekemät kaupat syötetään oikein ja ajallaan Enian ja Elisan järjestelmiin. Työ on hektistä ja vaatii toisinaan venymistä, mutta vastavuoroisesti myös firman puolelta ollaan tarvittaessa valmiita joustamaan, mikä onkin yksi Enian parhaita puolia.

Joustavuuden lisäksi Eniassa parasta on se, että kuka vain voi edetä urallaan, jos vain asenne on kohdillaan. Koulutuksella tai aiemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, jos tahtoa uuden oppimiseen löytyy. Vuosien varrella on ollut hienoa nähdä monen työelämää aloittelevan nuoren kehittyvän ja etenevän kohti vastuullisempia tehtäviä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta Enialla kaikki todella on itsestä kiinni.

Joona Asumaniemi

Laadunvalvontapäällikkö

Aloitin Enialla osa-aikaisena myyjänä vuonna 2007, merkonomiopintojeni ohessa työskennellen. Hain töihin Enialle sillä halusin saada kokemusta myyntityöstä, eikä mennyt aikaakaan kun jo päätin suorittaa jäljellä olevat opintoni loppuun oppisopimuksella. Valmistuinkin töiden ohella merkonomiksi ja myöhemmin syksyllä 2015 aloitin Enialla jälleen oppisopimuksen, tällä kertaa johtamisen erityisammattitutkinnon.

Enialla työskennellessäni olen saanut osallistua monenlaisiin projekteihin ja työtehtäviin. Vuosien varrella olen työskennellyt muun muassa myyjänä, laadunvalvojana ja laadunvalvonnan assistenttina, sekä tietysti nykyisessä työssäni laadunvalvontapäällikkönä. Enialle on ensisijaisen tärkeää että jokainen asiakaskohtaamisemme on laadukas ja että asiakkaalle jää myyntitilanteesta aina hyvä fiilis. Tiimini laatuyksikössämme työskentelee tämän asian varmistamiseksi, yhteistyössä muiden organisaatiotasojen kanssa.

Anni Vilmi

Yksikön päällikkö

Tulin kesätöihin Kuopion Enialle vuoden 2011 keväällä, juuri kirjoitusten loputtua. Tarkoituksenani oli työskennellä kesä ja lähteä sitten opiskelemaan. Myyntityö kuitenkin vetäisi mukaansa, eikä koulunpenkille lähteminen enää vuorovastaavan ja sen jälkeen toimistopäällikön pestin saatuani kiinnostanutkaan. Päätöstäni en ole katunut hetkeäkään ja koulujakin tuli lopulta käytyä, sillä Enia tarjosi minulle myös mahdollisuuden opiskella myyntiä -ja myynninjohtamista työn ohella. Tällä hetkellä toimin Lahden toimistolla yksikön päällikkönä.

Firmassamme parasta on innostava työporukka aina ruohonjuuritason myyjistä johtoryhmään asti. Tulosta tehdään hyvällä meiningillä ja esimiehet kannustavat ja valmentavat jatkuvasti kohti parempaa suoritusta. Kun on oikea asenne, tahtotila ja tarpeeksi kunnianhimoa, vain taivas on rajana.

Ville Rissanen

Aluepäällikkö

Aloitin työt Enialla osa-aikaisena myyjänä 2008 ja myyntityö veti minut heti mukaansa, sillä se oli paitsi tarpeeksi haastavaa, erittäin palkitsevaa. Vuosien kuluessa olen edennyt urallani myyjästä aluepäälliköksi ja yksi Enian vahvuuksista onkin se, että jokaisella meistä on mahdollisuus edetä urallaan - kaikki riippuu omasta asenteesta.

Myyntityö on helppoa kun se osaa, mutta jotta tämän lauseen voi jokainen itse sanoa ääneen vaatii se monen monta asiakaskontaktia, monta tuntia harjoittelua sekä kokemuksia erilaisista asiakkaista. Niin kuin huippu-urheilijakin, myös huippumyyjä pääsee huipulle periksi antamattomalla harjoittelulla, eli toistolla toiston perään. Huippumyyjäksi siis kasvetaan ja opitaan, joten alkuun vaaditaan vain kovaa asennetta sekä halua oppia uutta ja kehittää itseään.

Nykyisessä tehtävässäni Etelä-Suomen aluepäällikkönä tehtäviini kuuluu mm. alueen tuloksien kehittäminen niin myynnillisesti kuin laadullisesti. Tavoitteenamme on aina saada tyytyväisiä hymyileviä asiakkaita, jokaisessa asiakaskontaktissa!

Voin sanoa nauttivani Enialla työskentelystä joka päivä ja väitän myös, että minulla on maan parhaat työkaverit ja työilmapiiri vertaansa vailla. Asenne ratkaisee aina ja kun asenne on kunnossa, niin kaiken muun voi oppia.