Tutustu tiimiin

Työllistämme satoja myyntineuvottelijoita ja muuta henkilökuntaa yhteensä 13 eri paikkakunnalla ympäri Suomen.
Alta voit lukea, mitä eri yksiköissämme työskentelevät Enialaiset itse kertovat työstään – ja toisistaan.

Marjukka Kankainen

Tarkistussoittaja

Tulin Enialle kesätöihin vuonna 2012 aikomuksenani tehdä töitä vain kesän ajan mutta toisin kävi, sillä kesän päätyttyä minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa töitä myös opintojeni ohessa.

Ensimmäiset vuodet tein myyntineuvottelijan töitä osa-aikaisesti lukion ohella ja vaikka pitkät päivät tuntuivatkin ajoittain raskaalta, niin palkkapäivänä muistin taas miksi jaksoin käydä myös töissä. Nykyään työskentelen Enialla tarkistussoittajana ja työnkuvaani kuuluu mm. Enian kautta myytyjen tuotteiden käytössä neuvominen sekä asiakkaiden kysymyksiin vastaaminen - eli sen varmistaminen, että asiakkaat saavat ongelmitta käyttöön myymämme tuotteet. Työ on juuri sopivan haastavaa ja olen oppinut siinä paljon uutta – ja vaikka vieläkään ei ole valmista, niin minulla on kova halu kehittyä omassa työssäni.

Kesätyönä alkanut työsuhteeni onkin nyt jatkunut jo useampia vuosia ja kovasti olen tykännyt Eniasta työpaikkana. Työ sopii mielestäni kaiken ikäisille ja työporukkamme on aivan huippu. Olen saanut työssäni paljon uusia ystäviä, mikä myös on iso syy siihen että viihdyn työssäni niin hyvin.

Niko Harjula

Myyntineuvottelija, esimiesharjoittelija - Kouvola

Tulin Enialle kesätöihin toukokuussa 2011, ja suunnitelmana oli palata koulun penkille jatkamaan merkonomiopintoja kyseisen kesän päätyttyä. Myynti kuitenkin lähti kesän aikana pienen alkukankeuden jälkeen rullaamaan sen verran hyvin, että työt jatkuivat kesän jälkeenkin, ja lopulta suoritin opintoni loppuun oppisopimuksella Enialla. Päätökseen töiden jatkamiseen vaikutti suuresti työaikojen joustavuus, joka mahdollisti jalkapallon aktiivisen harrastamisen työn ohessa.

Kokemusta myyntineuvottelijana kertyikin yhteensä kuuden vuoden ajalta, ja maaliskuussa 2018 minut valittiin Enian esimiesharjoitteluohjelmaan seitsemän muun tuloksentekijän joukossa. Esimiesharjoittelu mahdollistaa minulle itseni haastamisen ja kehittämisen aivan uusilla alueilla muun muassa Enian päivittäisjohtamismallin käytännön toteuksen parissa. Pääsen hyödyntämään myös joukkueurheilutaustaani ihmisten johtamisessa esimiesroolissa.

Parasta Enialla on ehdottomasti loistava työporukka, ilmapiiri sekä mahdollisuus edetä omilla vahvuuksillani uralla eteenpäin. Näetkö itsesi aktiivisena ja kunnianhimoisena tulevaisuuden tekijänä nopeasti elävässä operaattorimarkkinassa?

Marke Rossi

Myyntineuvottelija - Lappeenranta

Moikka! Olen Marke ja siirryin Lappeenrannan Enialle myyntineuvottelijaksi toukokuussa 2016. Enialle siirryin yrityksessä työskentelevien tuttujeni innoittamana. Tavoitteena minulla on jatkaa teleoperaattorialalla ja edetä Enialla aina esimiestehtäviin saakka.

Kokemusta Enialla minulla on vähän reilun kahden vuoden verran, ja viihdyn hyvin työssäni. Työilmapiirin ja esimiesten merkitys tässä työssä ovat todella suuressa roolissa. On onni työskennellä yrityksessä, jossa on loistavat työkaverit ja esimiehet. Työyhteisö on joustava, ja jokainen otetaan huomioon yksilönä. Työporukkaan mahtuu monenlaisia persoonia, mikä on rikkaus. On erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia, eikä yksikään päivä ole samanlainen.

Työpaikkana Enia on ollut hyvä paikka oppia teleoperaattorialaa. Toki myös hyvä tulotaso sekä mukava tiimi ovat tärkeitä. Työyhteisöltä saa tukea tarvittaessa, ja toisten tuki ja tsemppaus ovat Lappeenrannan toimiston vahvuuksia. Enialla työskentely on tehnyt minusta vahvan myynnin ammattilaisen, mutta joka päivä on mahdollisuus oppia uutta ja saada lisää koulutusta. Olemme siis kuin suuri Enia -perhe, jossa jokainen on tärkeä. Tervetuloa tutustumaan meidän tiimiin!

Visa Simula

Myyntineuvottelija - Kuopio

Morjens! Vaasan Enialla aloitin työt heinäkuussa 2012 lukion ohella, tarkoitushan siis oli mennä kesätöihin. Toisin kävi… Aikaa kului, valmistuin, ja elämäntilanteet muuttuivat, mutta Enialaisuus on säilynyt. Vuoden 2013 joulukuussa irtisanouduin, sillä tiesin viettäväni seuraavan vuoden armeijassa ja uskoin lähteväni sen jälkeen teille tuntemattomille. Taas kerran, toisin kävi. Palasinkin Vaasan Enialle, sillä missään muualla en kokenut löytäväni yhtä hyvää työilmapiiriä.

Elämäni siihen asti yhtenä suurimpana muutoksena oli muutto toiselle puolelle Suomea. Kesällä 2015 jätin synnyinpaikkakuntani Pohjanmaalla, ja tie vei minut Kuopioon sekä Enian Kuopion toimistolle. Näin pohjanmaalaisen näkövinkkelistä savolaisuus vaikutti varsin leppoisalta, ja sisäisen siirron kautta työpaikka olikin valmiina. Vaikka paikkakunta vaihtuikin, työilmapiiri pysyi yhtä mahtavana kuin aikaisemminkin. Edelleenkään en voisi kuvitella vaihtavani aikaani Enian Vaasan tai Kuopion työporukan kanssa mihinkään muuhun!

Sen lisäksi, että olen saanut Enialla tilaa kasvaa ja kehittyä ihmisenä, olen myös saanut paljon uusia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Lukioajan junnusta on vuosien ja monien mutkien kautta Enialla kehittynyt rauhallinen ja päättäväinen myynnin ammattilainen.

Aleksi Kaipainen

Toimistopäällikkö - Jyväskylä

Oma tarinani Enialla alkoi syksyllä 2012, kun 16-vuotiaana merkonomiopiskelijana sain työharjoittelupaikan toimistoassistenttina Kuopion toimistolla. Jo parin viikon kuluttua esimieheni innostivat minua myös kokeilemaan oikeita asiakaskontakteja puhelimessa, ja tältä polulta ei ole ollut paluuta. Jatkoin opiskelujeni ohessa osa-aikaisena myyntineuvottelijana aina vuoden 2014 kevääseen saakka, jolloin valmistuin merkonomiksi.

Tarkoitukseni oli valmistumiseni jälkeen ensisijaisesti jatkaa opiskeluja, mutta työ vei mukanaan ja muutama vuosi vierähtikin opetellessa myynnin salaisuuksia, eikä valmistumisen jälkeen kouluun lähteminen enää innostanutkaan. Varusmiespalveluksen käytyäni työuran jatkaminen Enialla oli itsestään selvää, ja vastuumyyjän roolin sekä esimiesharjoitteluohjelmaan pääsemisen jälkeen avautui nykyinen tehtävä Jyväskylän toimipisteen toimistopäällikkönä. Urheilussa kuten yhtälailla myyntityössä, oikealla asenteella sekä kovalla halulla tehdä töitä ja kehittyä, meistä jokainen voi menestyä. Enian porukassa itse olen kehittynyt eniten elämässäni.

En ole katunut hetkeäkään päätöstä jäädä myynnin maailmaan Enialle. Yrityksen hyvien koulutusmahdollisuuksien vuoksi voin sanoa, että pelkät koulupaperit eivät ole edellytys etenemiselle omalla uralla. Yhtiössämme parasta onkin innostava työporukka ihan myyjätasosta ylimpään johtoryhmään saakka, ja vaikka työmme myyntialalla onkin tulospainotteista, niin aina hyvällä fiiliksellä mennään ja kannustetaan toisia parempiin suorituksiin pilke silmäkulmassa.

Topias Leino

Yksikön päällikkö - Lappeenranta

Oma taipaleeni Enialla alkoi lokakuussa 2013. Etsin töitä opintojen ohelle, ja Enialta tarjottiin mahdollisuutta työskennellä osa-aikaisena myyntineuvottelijana. Myyntihenkiselle nuorelle miehelle tämä vaikutti loistavalta työpaikalta, ja sellaiseksi se osoittautuikin. Kipinä myyntiin syttyi nopeasti, ja tästä ei enää ollutkaan paluuta entiseen. Etenin myyjästä vuorovastaavaksi, ja vuonna 2017 pääsin Enian esimiesharjoitteluohjelmaan, minkä kautta tehtävä Kouvolan toimipisteen toimistopäällikkönä avautui. Muutaman mutkan jälkeen olen palannut kotikonnuilleni Lappeenrantaan, jossa toimin yksikönpäällikkönä.

Enian parhaina puolina olen aina pitänyt loistavaa työilmapiiriä sekä työporukkaa. Toimenkuvasta riippumatta minulla on ollut aina maan parhaat työkaverit rinnallani, ja tästä syystä olen viihtynyt täällä äärimmäisen hyvin. Tällaisesta porukasta on helppo ammentaa energiaa joka päivä. Enia tarjoaa loistavat puitteet kehittyä myynnin ammattilaiseksi sekä mahdollisuuden edetä työuralla lähtökohdista riippumatta. Täällä oikealla asenteella ja kovalla halulla pääsee pitkälle.

Täällä työskennellessä oppii jatkuvasti uutta, yksikään päivä ei ole samanlainen, ja tämä pitääkin homman edelleen mielenkiintoisena. Enialla olen päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani ihmisenä ja kasvamaan rautaiseksi myynnin ammattilaiseksi. Tällaisessa ympäristössä ja porukassa toimiminen on todellinen etuoikeus, jota osaa arvostaa.

Heidi Siponen

Aluemyyntisihteeri, tiiminvetäjä

Aloitin Enialla puhelinmyyjänä vuonna 2008. Mielikuvani puhelinmyynnistä ja puhelinmyyntifirmoista eivät olleet kovinkaan ruusuisia, joten ajatuksenani oli vaihtaa työpaikkaa heti kun mahdollista. Tuosta on kuitenkin kulunut jo yli kahdeksan vuotta, eikä ennakkoluulojen hälvettyä ole ollut tarvetta haikailla muualle.

Vuosiin on mahtunut monenlaista. Siirryin ensin myyntityöstä toimistosihteerin tehtäviin ja myöhemmin esimieheksi yhteen kolmesta aluemyyntisihteeritiimistä. Tällä hetkellä vastuullani on koko Enian aluemyyntisihteeriorganisaatio. Käytännössä vastaan siitä, että Enian myyjien tekemät kaupat syötetään oikein ja ajallaan Enian ja Elisan järjestelmiin. Työ on hektistä ja vaatii toisinaan venymistä, mutta vastavuoroisesti myös firman puolelta ollaan tarvittaessa valmiita joustamaan, mikä onkin yksi Enian parhaita puolia.

Joustavuuden lisäksi Eniassa parasta on se, että kuka vain voi edetä urallaan, jos vain asenne on kohdillaan. Koulutuksella tai aiemmalla kokemuksella ei ole merkitystä, jos tahtoa uuden oppimiseen löytyy. Vuosien varrella on ollut hienoa nähdä monen työelämää aloittelevan nuoren kehittyvän ja etenevän kohti vastuullisempia tehtäviä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta Enialla kaikki todella on itsestä kiinni.

Joona Asumaniemi

Laadunvalvontapäällikkö

Aloitin Enialla osa-aikaisena myyjänä vuonna 2007, merkonomiopintojeni ohessa työskennellen. Hain töihin Enialle sillä halusin saada kokemusta myyntityöstä, eikä mennyt aikaakaan kun jo päätin suorittaa jäljellä olevat opintoni loppuun oppisopimuksella. Valmistuinkin töiden ohella merkonomiksi ja myöhemmin syksyllä 2015 aloitin Enialla jälleen oppisopimuksen, tällä kertaa johtamisen erityisammattitutkinnon.

Enialla työskennellessäni olen saanut osallistua monenlaisiin projekteihin ja työtehtäviin. Vuosien varrella olen työskennellyt muun muassa myyjänä, laadunvalvojana ja laadunvalvonnan assistenttina, sekä tietysti nykyisessä työssäni laadunvalvontapäällikkönä. Enialle on ensisijaisen tärkeää että jokainen asiakaskohtaamisemme on laadukas ja että asiakkaalle jää myyntitilanteesta aina hyvä fiilis. Tiimini laatuyksikössämme työskentelee tämän asian varmistamiseksi, yhteistyössä muiden organisaatiotasojen kanssa.

Tero Huovinen

Projektikoordinaattori

Moikka Enian projektityön puolelta! Minut on tavannut Enialta lokakuusta 2008 lähtien, jolloin aloitin 21-vuotiaana liiketalouden AMK-opiskelijana myyntineuvottelijan tehtävässä Kuopion toimistolla. Vuodesta 2010 alkaen työtehtäväni ovat olleet myynnin johtamisen ja esimiestyön parissa Joensuun sekä Kuopion Enian toimistoilla. Nykyisessä roolissani projektikoordinaattorina aloitin toukokuun alussa 2018.

Enialla olen ollut noin kolmanneksen koko elämästäni, ja Enian vuosien aikana parta sekä perhe kotosalla ovat alkaneet kasvaa. Vastuu, vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat pitäneet minut Enialla oman elämäni ruuhkavuosien läpi. Ujosta maalaispojasta on kasvanut myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen. Näitä juttuja mun on pakko arvostaa!

Suurimmat opit Enialta olen saanut muutoksenhallinta- ja sopeutumiskykyyni, sillä työskentelemme emoyhtiö Elisan kautta erittäin kilpaillussa ja nopeasti muuttavassa mobiilimarkkinassa. Mä olen ponnistanut Enian tuella pienistä piireistä haastaviin asiantuntijatehtäviin. Oletko miettinyt, mihin kaikkeen sinussa on potentiaalia?

Ville Rissanen

Aluepäällikkö

Aloitin työt Enialla osa-aikaisena myyjänä 2008 ja myyntityö veti minut heti mukaansa, sillä se oli paitsi tarpeeksi haastavaa, erittäin palkitsevaa. Vuosien kuluessa olen edennyt urallani myyjästä aluepäälliköksi ja yksi Enian vahvuuksista onkin se, että jokaisella meistä on mahdollisuus edetä urallaan - kaikki riippuu omasta asenteesta.

Myyntityö on helppoa kun se osaa, mutta jotta tämän lauseen voi jokainen itse sanoa ääneen vaatii se monen monta asiakaskontaktia, monta tuntia harjoittelua sekä kokemuksia erilaisista asiakkaista. Niin kuin huippu-urheilijakin, myös huippumyyjä pääsee huipulle periksi antamattomalla harjoittelulla, eli toistolla toiston perään. Huippumyyjäksi siis kasvetaan ja opitaan, joten alkuun vaaditaan vain kovaa asennetta sekä halua oppia uutta ja kehittää itseään.

Nykyisessä tehtävässäni Etelä-Suomen aluepäällikkönä tehtäviini kuuluu mm. alueen tuloksien kehittäminen niin myynnillisesti kuin laadullisesti. Tavoitteenamme on aina saada tyytyväisiä hymyileviä asiakkaita, jokaisessa asiakaskontaktissa!

Voin sanoa nauttivani Enialla työskentelystä joka päivä ja väitän myös, että minulla on maan parhaat työkaverit ja työilmapiiri vertaansa vailla. Asenne ratkaisee aina ja kun asenne on kunnossa, niin kaiken muun voi oppia.